Studená polévka z červené řepy s cuketou a celerem

55 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větším hrnci restujeme asi 5 minut na oleji půlku nakrájené cibule, oloupanou, na plátky pokrájenou cuketu, na kousky rozkrájený řapíkatý celer a nadrobno nasekanou šalotku, přidáme špetku soli.
  • 2
    Směs dokořeníme kardamomem, zalijeme litrem vody, poté vaříme asi 20 minut. Odstavíme, po vychladnutí odložíme do ledničky.
  • 3
    Před servírováním ještě přidáme do polévky citronovou šťávu, na plátky rozkrájenou uvařenou červenou řepu, sůl a pepř, vše zamícháme.
  • 4
    Nakonec polévku nalijeme do misek, dozdobíme na kostičky nakrájenými vejci uvařenými natvrdo, pokrájenou cibulí a nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.