Studená polévka z červené řepy s cuketou a celerem
55 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžíceOlej olivový
- 2kusyCuketa
- 1kusCeler řapíkatý
- 4lžíceŠalotka
- 1lžičkaKardamom
- 1kusČervená řepa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžícePetržel - nať
- 1litrVoda pitná
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci restujeme asi 5 minut na oleji půlku nakrájené cibule, oloupanou, na plátky pokrájenou cuketu, na kousky rozkrájený řapíkatý celer a nadrobno nasekanou šalotku, přidáme špetku soli.
- 2Směs dokořeníme kardamomem, zalijeme litrem vody, poté vaříme asi 20 minut. Odstavíme, po vychladnutí odložíme do ledničky.
- 3Před servírováním ještě přidáme do polévky citronovou šťávu, na plátky rozkrájenou uvařenou červenou řepu, sůl a pepř, vše zamícháme.
- 4Nakonec polévku nalijeme do misek, dozdobíme na kostičky nakrájenými vejci uvařenými natvrdo, pokrájenou cibulí a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.