Studená polévka z červené řepy se smetanou
50 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 3lžíceCukr krupice
- 300gramůČervená řepa
- 1kusMandarinky
- 0,6litrPomerančová šťáva
- 0,4litrŠťáva jablečná 100%
- 1kusCibule
- 1lžíceMed včelí
- 1stroužekČesnek
- 150gramůSmetana zakysaná 14%
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu uvaříme v hrnci ve vodě, do které dáme ocet a cukr. Měkkou řepu scedíme, vychladlou oloupeme, nakrájíme na malé kostky, vysypeme do hrnce, kam přidáme oloupaný a pokrájený česnek a na kostky nakrájenou mandarinku, pomerančovou a jablečnou šťávu, nasekanou cibuli, 1 lžičku medu, podle chuti pepř a vše v mixéru rozmixujeme do hladké hmoty, kterou udržujeme v ledničce. Polévku
- 2podáváme chlazenou s 1 lžící smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.