Studená polévka z řepy
90 min.
Ingredience
- 500gramůČervená řepa
- 120gramůCibule červená
- 30gramůCukr třtinový
- 80mililitrůVíno červené
- 30mililitrůOcet vinný
- 1000mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůJogurt bílý
- 10gramůKřen
- 10gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
7 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Řepu omyjeme, pokrájíme na větší kousky a dáme vařit do vroucí vody, osolíme a uvedeme k varu. Vaříme do změknutí cca 45 minut.
- 2Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Smícháme s cukrem a přiklopené necháme 10 minut dusit na pánvi.
- 3Poté přilijeme víno a ocet a vaříme do zhoustnutí omáčky.
- 4Omáčku z vína přilijeme k řepě, přidáme vývar, necháme povařit 10 minut a poté odstavíme z plotny.
- 5Rozmixujeme na kaši, osolíme a opepříme dle chuti.
- 6Polévku necháme dobře vystydnout.
- 7Jogurt smícháme se strouhaným křenem a sekanou pažitkou. Vzniklou směsí ozdobíme jednotlivé porce polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.