Studená polévka z řepy

90 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
7 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řepu omyjeme, pokrájíme na větší kousky a dáme vařit do vroucí vody, osolíme a uvedeme k varu. Vaříme do změknutí cca 45 minut.
  • 2
    Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Smícháme s cukrem a přiklopené necháme 10 minut dusit na pánvi.
  • 3
    Poté přilijeme víno a ocet a vaříme do zhoustnutí omáčky.
  • 4
    Omáčku z vína přilijeme k řepě, přidáme vývar, necháme povařit 10 minut a poté odstavíme z plotny.
  • 5
    Rozmixujeme na kaši, osolíme a opepříme dle chuti.
  • 6
    Polévku necháme dobře vystydnout.
  • 7
    Jogurt smícháme se strouhaným křenem a sekanou pažitkou. Vzniklou směsí ozdobíme jednotlivé porce polévky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.