Studená polévka ze zeleniny
15 min.
Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 1kusPaprika červená
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 0,5litrRajčatová šťáva
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
87 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme. Okurku, česnek a cibuli oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky, vložíme do mixéru, přilijeme polovinu rajčatové šťávy, citronovou šťávu a olej. Vše rozmixujeme, poté přelijeme do mísy, přidáme zbylou rajčatovou šťávu, dochutíme pepřem, solí, promícháme a uložíme do chladna.
- 2Bazalku omyjeme, nasekáme nahrubo.
- 3Studenou polévku nalijeme do misek, posypeme bazalkou a podáváme.
- 4Vhodnou přílohou jsou bagety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.