Studená rajčatová polévka
30 min.
Ingredience
- 1kusHřebíček
- 1lžíceSolamyl
- 1litrVoda pitná
- 50gramůOkurka salátová
- 2kusyPepř černý celý
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 600gramůRajčata
- 1krajícChléb celozrnný pšenično-žitný
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
76 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, nakrájíme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme hřebíček, celý pepř, namočený Solamyl a vaříme tak, aby se rajčata nerozvařila. Nakonec prolisujeme sítem a osladíme.
- 2Podáváme se salátovými okurkami, s tvrdým sýrem a černým chlebem nakrájeným na kostičky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.