Studená sardelová omáčka s kapary
10 min.
Ingredience
- 150gramůMajonéza
- 1lžičkaSardelová pasta
- 300gramůKapary sterilované
- 1lžičkaHořčice
- 5centilitrůVíno bílé
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
39 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme 150 g kvalitní majonézy (Hellmanns), přidáme k ní 1 lžičku sardelové pasty, 300 g kaparů, 1 lžičku plnotučné hořčice, 5 cl bílého vína, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a dochutíme cukrem.
- 2Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou zapracujeme do sardelové směsi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.