Studená skopová kýta
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMajoránka
- 1kusCeler bulvový
- 2litryVoda pitná
- 2kusyMrkev kořen
- 600gramůSkopová kýta
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
30 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou skopovou kýtu vykostíme a prošpikujeme špalíčky slaniny a oloupaného česneku.
- 2Smícháme citronovou šťávu se solí, pepřem a majoránkou. Směsí maso potřeme, stočíme je a zavážeme. Vložíme do vařící osolené vody, do které jsme dali oloupanou mrkev, celer a cibuli. Vaříme doměkka.
- 3Uvařené maso vyjmeme a po vychladnutí nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.