Studená slepice po australsku
95 min.
Ingredience
- 0,75litrVoda pitná
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 4kusyHřebíček
- 1kusCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyPaprika zelená
- 4kusyRajčata
- 250mililitrůMajonéza
- 2lžíceKečup
- 1kusSalát hlávkový
- 1kilogramSlepice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
930 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
66 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Svaříme 0,5 l vody se solí, citronovou šťávou, neoloupanou cibulí překrojenou napůl, pepřem, hřebíčkem a cukrem. Vzniklou marinádu necháme vychladnout.
- 2Do mísy vložíme na čtvrtky nakrájenou a konců křídel zbavenou slepici, přelijeme ji marinádou, přiklopíme a necháme v chladničce 24 hodin marinovat.
- 3Druhý den marinádu přecedíme, přidáme zbylou vodu a ve větším hrnci přivedeme k varu. Do vroucí marinády vložíme čtvrtky slepice a asi hodinu vaříme doměkka. Ještě teplou ji vykostíme, maso necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
- 4Mezitím na proužky nakrájíme mrkev, malé červené a zelené papriky a rajčata na plátky. Dále promícháme majonézu s kečupem a menší opranou hlávku salátu rozdělíme na listy.
- 5Na velkou mísu rozložíme salátové listy, na ně naklademe plátky masa, obložíme zeleninou, vše přelijeme ochucenou majonézou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.