Studené plněné salámové misky
35 min.
Ingredience
- 200gramůSalám měkký
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůSalát vlašský
- 2kusyRajčata
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2lžícePažitka
- 2lžíceMajonéza
- 1lžičkaHořčice
- 1lžíceBešamel
- 0,5lžičkaSůl
- 300mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
36 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čtyři umytá vejce vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody a ihned oloupáme a podélně nakrájíme na šestiny. Rajčata nakrájíme na kolečka.
- 2Ze středně silného měkkého salámu i se slupkou nakrájíme kolečka o tloušťce 3 až 4 mm, která pokládáme na pánev s rozehřátým olejem. Kolečka se okamžitě vydují, prakticky vytvoří mističku. Každou takto vzniklou mističku ihned obrátíme a ještě trochu na druhé straně opečeme.
- 3Opečené košíčky přendáme na mísu. Když vychladnou, odstraníme z nich slupku a naplníme je vlašským salátem, osolenými dílky vajec politými majonézou smíchanou s bešamelem a hořčicí, plátkem sýra, kolečky rajčat. Ozdobíme je nasekanou čerstvou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.