Studené telecí v tuňákové majonéze pro alergiky
75 min.
Ingredience
- 675gramůTelecí hřbet
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 75mililitrůVíno bílé
- 75mililitrůVývar zeleninový
- 1kusBobkový list
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- Na omáčku
- 200gramůTuňák v oleji
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3kusyAnčovičky konzervované
- 1lžíceKapary
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůPetržel - nať
- 100gramůMajonéza
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180°C.
- 2Do pánve vlijeme olej, vložíme na něj telecí maso a osmahneme ho ze všech stran.
- 3Cibuli oloupeme, pokrájíme na čtvrtiny. Očištěnou mrkev krájíme na kousky. Řapíkatý celer rozkrájíme teké na kousky.
- 4Do pekáče vložíme pokrájenou cibuli, mrkev a celer, na zeleninu navrstvíme maso. Zalijeme vínem, přidáme bobkový list, osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí a necháme péct 60 minut, dokud maso nezměkne. Poté vyndáme pekáč z trouby a necháme maso vychladnout. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v chladu.
- 5Šťávu z pečení přecedíme přes síto, zeleninu odstraníme a přecezenou šťávu ponecháme na zředění omáčky.
- 6Přichystáme omáčku: do mixéru vložíme tuňáka (vyjmeme z oleje), přidáme ančovičky, citronovou šťávu a kapary, vše rozmixujeme do hladka. Přidáme majonézu a rozředíme 5 - 6 lžícemi šťávy z pečení.
- 7Telecí vyjmeme z chladničky, aby získalo pokojovou teplotu. Maso rozkrájíme a přelijeme omáčkou. Polovinu citronu pokrájíme na plátky a ozdobíme jimi maso. Posypeme nadrobno sekanou petrželkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.