Studené telecí v tuňákové majonéze pro alergiky

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180°C.
  • 2
    Do pánve vlijeme olej, vložíme na něj telecí maso a osmahneme ho ze všech stran.
  • 3
    Cibuli oloupeme, pokrájíme na čtvrtiny. Očištěnou mrkev krájíme na kousky. Řapíkatý celer rozkrájíme teké na kousky.
  • 4
    Do pekáče vložíme pokrájenou cibuli, mrkev a celer, na zeleninu navrstvíme maso. Zalijeme vínem, přidáme bobkový list, osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí a necháme péct 60 minut, dokud maso nezměkne. Poté vyndáme pekáč z trouby a necháme maso vychladnout. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v chladu.
  • 5
    Šťávu z pečení přecedíme přes síto, zeleninu odstraníme a přecezenou šťávu ponecháme na zředění omáčky.
  • 6
    Přichystáme omáčku: do mixéru vložíme tuňáka (vyjmeme z oleje), přidáme ančovičky, citronovou šťávu a kapary, vše rozmixujeme do hladka. Přidáme majonézu a rozředíme 5 - 6 lžícemi šťávy z pečení.
  • 7
    Telecí vyjmeme z chladničky, aby získalo pokojovou teplotu. Maso rozkrájíme a přelijeme omáčkou. Polovinu citronu pokrájíme na plátky a ozdobíme jimi maso. Posypeme nadrobno sekanou petrželkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.