Studené těstoviny s rajčátky a mozzarellou

25 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
309 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Zcedíme, ochutíme 20ml olivového oleje a necháme vychladnout.
  • 2
    Mezitím vyjmeme mozzarellu z nálevu, necháme okapat, nakrájíme na kostičky. Připravíme si šťávu ze 3 citronů a z jednoho z nich nastrouháme kůru. Rajčátka omyjeme a rozdělíme na 4 porce.
  • 3
    V míse smícháme mozzarellu, rajčátka, lístky čerstvého oregána a citronovou kůru. Ochutíme zálivkou z oleje, citronové šťávy, špetky soli a pepře.
  • 4
    Přidáme vychladlé těstoviny, promícháme, necháme několik minut stát a poté podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.