Studené těstoviny s rajčátky a mozzarellou
25 min.
Ingredience
- 120gramůMozzarella
- 60mililitrůOlej olivový
- 240gramůRajčata Cherry
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusOregano čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 3kusyCitrony
- 300gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
309 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Zcedíme, ochutíme 20ml olivového oleje a necháme vychladnout.
- 2Mezitím vyjmeme mozzarellu z nálevu, necháme okapat, nakrájíme na kostičky. Připravíme si šťávu ze 3 citronů a z jednoho z nich nastrouháme kůru. Rajčátka omyjeme a rozdělíme na 4 porce.
- 3V míse smícháme mozzarellu, rajčátka, lístky čerstvého oregána a citronovou kůru. Ochutíme zálivkou z oleje, citronové šťávy, špetky soli a pepře.
- 4Přidáme vychladlé těstoviny, promícháme, necháme několik minut stát a poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.