Studený kapr po záporožsku
70 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyPetržel kořen
- 2kusyCibule
- 1kusOkurky nakládané
- 4kusyRajčata
- 6kusůPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 150mililitrůVoda pitná
- 0,5kusCitrony
- 2lžícePetržel - nať
- 5lžicOlej rostlinný
- 200gramůŽemle tuková
- 1500gramůKapr obecný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
21 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Menšího kapra očistíme, vykucháme, odřízneme hlavu, ploutve i ocas, naporcujeme. Porce ryby osolíme, opepříme, obalíme v mouce a po obou stranách na 3 lžících oleje opečeme.
- 2Mezitím očistíme mrkev a petržel, společně s cibulí a nakládanou okurkou pokrájíme na nudličky nebo kolečka a dáme do kastrolu opéci na rozpálený olej. Poté přidáme rozkrájená rajčata, sůl, celý pepř a bobkový list, zalijeme trochou horké vody, přikryjeme, podusíme.
- 3Opečenou rybu vyndáme z pánve, položíme do kastrolu se zeleninou a vše na mírném ohni dusíme pod pokličkou ještě asi 10 minut. Přendáme na servírovací mísu, necháme vychladnout, podáváme s pečivem.
- 4Jednotlivé porce na talířích ozdobíme citronem a sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.