Studený losos

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
34 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu naporcujeme na větší podkovy, vložíme do hrnce, osolíme, přidáme pár kuliček pepře, bobkový list, petrželku, tymián, česnek a půlku šalotky. Zalijeme vodou a povaříme deset minut. Stáhneme z ohně a necháme chladnout ve svém vlastním vývaru.
  • 2
    Studeného lososa vyjmeme z vývaru, upravíme na talíře, přelijeme rozpuštěným máslem, obložíme čerstvou zeleninou a můžeme použít jakoukoliv studenou omáčku, jako je kečup, hořčicová či tatarská omáčka. Výborná je i omáčka aioli.
  • 3
    Podáváme s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.