Studený losos
20 min.
Ingredience
- 1000gramůLosos obecný
- 1lžičkaSůl
- 3gramyPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 5gramůTymián čerstvý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 80gramůRajčata
- 80gramůOkurky
- 150mililitrůOmáčka Aioli
- 240gramůChléb pšeničný (bílý)
- 2stroužkyČesnek
- 15gramůPetržel kudrnka
- 0,5kusŠalotka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
34 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rybu naporcujeme na větší podkovy, vložíme do hrnce, osolíme, přidáme pár kuliček pepře, bobkový list, petrželku, tymián, česnek a půlku šalotky. Zalijeme vodou a povaříme deset minut. Stáhneme z ohně a necháme chladnout ve svém vlastním vývaru.
- 2Studeného lososa vyjmeme z vývaru, upravíme na talíře, přelijeme rozpuštěným máslem, obložíme čerstvou zeleninou a můžeme použít jakoukoliv studenou omáčku, jako je kečup, hořčicová či tatarská omáčka. Výborná je i omáčka aioli.
- 3Podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.