Studený okurkový bujon
120 min.
Ingredience
- Zeleninový bujon [30258]
- 2kusyBobkový list
- 250gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 4kusyJalovec
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůMrkev kořen
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 200gramůPetržel kořen
- 1lžícePetržel - nať
- 250gramůPórek
- 2lžíceSůl mořská
- 200gramůTuřín
- 0,5litrVíno růžové
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaLibeček
- 1kusAvokádo
- 300gramůOkurka salátová
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
13 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Salátovou okurku a avokádo omyjeme, oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. Směs dáme do hrnce, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zalijeme 1 litrem zeleninového bujonu. Vše na jemno rozmixujeme, přimícháme omytý, drobně pokrájený kopr a dáme vychladit.
- 2Okurkový bujon podáváme chlazený.
- 3Zeleninový bujon [30258]:
- 4Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.
- 5V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.
- 6Přilijeme 0,5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,
- 7svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.
- 8Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.
- 9Případně dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.