Studený okurkový bujon

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
13 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Salátovou okurku a avokádo omyjeme, oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. Směs dáme do hrnce, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zalijeme 1 litrem zeleninového bujonu. Vše na jemno rozmixujeme, přimícháme omytý, drobně pokrájený kopr a dáme vychladit.
  • 2
    Okurkový bujon podáváme chlazený.
  • 3
    Zeleninový bujon [30258]:
  • 4
    Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.
  • 5
    V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.
  • 6
    Přilijeme 0,5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,
  • 7
    svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.
  • 8
    Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.
  • 9
    Případně dochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.