Studený rýžový nákyp se sýrem
40 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1litrMléko polotučné
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 200gramůŠunka dušená
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
1 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži uvaříme v osoleném mléce na hustou kaši. Odstavíme z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr, na kostičky nakrájenou šunku, opepříme a osolíme. Vše dobře promícháme.
- 2Směs urovnáme do nákypové formy (nebo do pekáčku) vymaštěné máslem a dáme do chladničky.
- 3Před podáváním nákyp vyklopíme na mísu. Podáváme s hlávkovým salátem s citronovo-meruňkovou zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.