Štýrská dýňová polévka s bramborami
45 min.
Ingredience
- 500gramůDýně
- 150gramůBrambory
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,25litrVývar drůbeží
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceDýňová semínka
- 2lžíceZakysaná smetana
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOlej dýňový
- 2lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dýni omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a odstraníme z ní jadérka a vláknité části. Dužinu nakrájíme na malé kousky. Brambory a cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme.
- 2Na rozehřátém másle podusíme dýni a cibuli. Poté přidáme brambory, zalijeme vývarem, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme znovu k varu a zakryté vaříme na mírném ohni cca 25 min.
- 3Dýňová semínka nasucho osmahneme na pánvi. Kopr opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. 1,5 lžíci smetany rozmícháme a přidáme do ní kopr. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
- 4Polévku rozmixujeme, rozdělíme do misek, pokapeme zbytkem smetany, olejem a posypeme dýňovými semínky. Podáváme s ochucenou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.