Suflé houbové s česnekem
30 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 75gramůŽampiony čerstvé
- 2lžičkyLimetková šťáva
- 2lžíceMajoránka
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 2,25decilitryMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
669 mg
Cukr
689 mg
Postup přípravy
- 1Čtyři zapékací misky vymažeme lehce máslem. Rozpustíme v pánvi 25 g másla, přidáme pokrájené žampiony, česnek, limetkovou šťávu a osmahneme 3 minuty. Houbovou směs vložíme do mixéru, přidáme majoránku a směs rozmixujeme.
- 2Zbylé máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme mouku a smažíme za stálého míchání 1 minutu. Pánev sejmeme z plamene, přilijeme mléko, uvedeme do varu a necháme obsah zhoustnout.
- 3Omáčku smícháme s houbovou směsí a přidáme žloutky. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do houbové směsi.
- 4Směs rozdělíme do zapékacích misek, dáme je na plech a v předehřáté troubě při teplotě 200 °C zapečeme 10 minut.
- 5Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.