Suflé se špenátem
60 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 20gramůSýr Parmezán
- 20gramůMargarín
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 450gramůŠpenát listový čerstvý
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Čedar
- 5gramůSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
20 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce vložíme propláchnutý špenát a vaříme cca 4 minuty. Špenát slijeme a vymačkáme zbytek vody. Nahrubo jej nasekáme a dáme stranou.
- 2Troubu předehřejeme na 190°C. Vymažeme margarínem misku na suflé a dno posypeme strouhaným parmazánem. V pánvi si připravíme bešamel s mléka, mouky a margarínu.
- 3Ve velké míse smícháme špenát, bešamel, vaječné žloutky, 2/3 čedaru, nastrouhaný muškátový oříšek. Osolíme a opepříme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta se špenátem.
- 4Vzniklé těsto nalijeme do připravené misky, posypeme zbytkem sýra a pečeme 30 minut dokud těsto nezezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.