Suflé z ementálu

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1182 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
82 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
670 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku rozpustíme máslo, přisypeme mouku, zalijeme mlékem. Metlou důkladně rozkvedláme, aby nezůstaly hrudky, a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • 2
    Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout, dochutíme solí, pepřem. Přimícháme žloutky, jemně nastrouhaný sýr, nasekanou petrželovou nať, z bílků ušlehaný tuhý sníh a zlehka promícháme. Formu na suflé vymažeme máslem, naplníme připravenou směsí.
  • 3
    V předehřáté troubě, při 180 stupňové teplotě pečeme 20-25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.