Suflé z ementálu
35 min.
Ingredience
- 70gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 120gramůSýr Ementál (Primátor)
- 20gramůPetržel - nať
- 1,5litryMléko plnotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1182 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
82 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
670 mg
Postup přípravy
- 1V kastrůlku rozpustíme máslo, přisypeme mouku, zalijeme mlékem. Metlou důkladně rozkvedláme, aby nezůstaly hrudky, a za stálého míchání přivedeme k varu.
- 2Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout, dochutíme solí, pepřem. Přimícháme žloutky, jemně nastrouhaný sýr, nasekanou petrželovou nať, z bílků ušlehaný tuhý sníh a zlehka promícháme. Formu na suflé vymažeme máslem, naplníme připravenou směsí.
- 3V předehřáté troubě, při 180 stupňové teplotě pečeme 20-25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.