Sulc z vepřových nožiček se šunkou a cibulí

205 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
29 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové nožičky a koleno přesekneme, vložíme do hrnce, přidáme vepřovou plec, nové koření, bobkový list, sůl, celý pepř, zalijeme vodou a zvolna vaříme asi 3 hodiny. Půl hodiny před koncem vaření přisypeme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a dovaříme. Přecedíme, maso obereme od kosti, nakrájíme na kostičky, zeleninu nakrájíme nadrobno. Maso a zeleninu s čistým vývarem nalijeme do formy, kterou jsme vyložili plátky pražské šunky a necháme ztuhnout.
  • 2
    Bílou a červenou cibuli nakrájíme na kolečka, rozebereme na kroužky a promícháme. V misce smícháme olej, ocet, sůl, cukr a přimícháme posekanou pažitku.
  • 3
    Ztuhlý sulc nakrájíme na plátky, posypeme kroužky cibule, přelijeme zálivkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.