Sulc z vepřových nožiček se šunkou a cibulí
205 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřové nožičky
- 200gramůŠunka od kosti
- 100gramůVepřová plec
- 250gramůVepřové koleno
- 200gramůZelenina kořenová
- 150gramůCibule
- 3gramyNové koření celé
- 1gramBobkový list
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý celý
- Cibule
- 150gramůCibule
- 150gramůCibule červená
- Zálivka
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 250mililitrůOcet vinný
- 20gramůPažitka
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 3gramyCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
29 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřové nožičky a koleno přesekneme, vložíme do hrnce, přidáme vepřovou plec, nové koření, bobkový list, sůl, celý pepř, zalijeme vodou a zvolna vaříme asi 3 hodiny. Půl hodiny před koncem vaření přisypeme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a dovaříme. Přecedíme, maso obereme od kosti, nakrájíme na kostičky, zeleninu nakrájíme nadrobno. Maso a zeleninu s čistým vývarem nalijeme do formy, kterou jsme vyložili plátky pražské šunky a necháme ztuhnout.
- 2Bílou a červenou cibuli nakrájíme na kolečka, rozebereme na kroužky a promícháme. V misce smícháme olej, ocet, sůl, cukr a přimícháme posekanou pažitku.
- 3Ztuhlý sulc nakrájíme na plátky, posypeme kroužky cibule, přelijeme zálivkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.