Sultánská pochoutka
85 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 1000gramůLilek
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Parmezán
- 500gramůHovězí kližka
- 150gramůRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5gramůBobkový list
- 250mililitrůMléko polotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
38 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájené na kostky necháme osmahnout na cibulce, zamícháme a necháme přiklopené dusit 30 minut.
- 2Poté přidáme pokrájená rajčata, sůl, pepř, bobkový list a dusíme do změknutí.
- 3Lilky necháme chvíli opéct v troubě, oloupeme slupky a pokrájíme na kousky.
- 4Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou rozšleháme s mlékem a uvedeme k varu. V připravené omáčce 10 minut povaříme nakrájené lilky. Potom vmícháme nastrouhaný parmezán.
- 5Masovou směs servírujeme společně se směsí z lilků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.