Šumajstr - kaše z krup a hrachu

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
14 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Namočíme 200 g dobře promytého hrachu, zalijeme ho 6 dl vody a necháme ho minimálně 12 hodin namočený. Druhý den vodu slijeme, hrách zalijeme 4 dl čisté vody. Hrách vaříme doměkka pomalu 1-1,5 hodiny.
  • 2
    Dobře promyjeme 100 g velkých krup, dáme je do menšího hrnce, zalijeme 3 dl vody a pomalu je vaříme přibližně 1 hodinu. Uvařené kroupy a hrách scedíme, necháme v sítu okapat, dáme do mísy a promícháme. Očištěný česnek prolisujeme a přidáme k hrachu. Směs ochutíme solí, pepřem a majoránkou.
  • 3
    Šalotku očistíme a pokrájíme nadrobno. V pánvi si rozpálíme sádlo, na němž zpěníme šalotku. Přidáme nadrobno pokrájené škvarky a krátce je prosmažíme i se šalotkou dozlatova.
  • 4
    Kroupovo-hrachovou kaši rozdělíme na talíře, polijeme sádlem se škvarkami a šalotkou. Podáváme ji se sladkokyselou okurkou a chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.