Šumavská bramboračka s houbami

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé hřiby, křemenáče a lišky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Oloupeme a omyjeme brambory. Pokrájíme je na kostky, dáme do hrnce s 9 dl vody, solí, drceným kmínem, bobkovým listem a vaříme je přibližně 10 minut. Přidáme houby a pomalu vaříme dalších 10 minut.
  • 2
    Mezitím v zakysané smetaně rozkvedláme polohrubou mouku a přilijeme do polévky. Omyjeme a drobně pokrájíme kopr. Polévku dochutíme solí, případně můžeme přidat i lžičku cukru a ocet podle chuti. Nakonec do polévky rozklepneme vejce, promícháme, vaříme 1-2 minuty, přidáme kopr, vyjmeme bobkový list a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.