Šumavská bramboračka s houbami
50 min.
Ingredience
- 100gramůHříbky čerstvé
- 50gramůKřemenáče
- 50gramůLišky čerstvé
- 300gramůBrambory
- 8decilitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 1kusBobkový list
- 1,5decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 2lžičkyOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé hřiby, křemenáče a lišky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Oloupeme a omyjeme brambory. Pokrájíme je na kostky, dáme do hrnce s 9 dl vody, solí, drceným kmínem, bobkovým listem a vaříme je přibližně 10 minut. Přidáme houby a pomalu vaříme dalších 10 minut.
- 2Mezitím v zakysané smetaně rozkvedláme polohrubou mouku a přilijeme do polévky. Omyjeme a drobně pokrájíme kopr. Polévku dochutíme solí, případně můžeme přidat i lžičku cukru a ocet podle chuti. Nakonec do polévky rozklepneme vejce, promícháme, vaříme 1-2 minuty, přidáme kopr, vyjmeme bobkový list a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.