Šumavská pečeně
100 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
- 1kusCibule
- 3lžíceSádlo škvařené
- 30gramůSlanina vepřová
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůZelenina kořenová
- 1hrstHouby čerstvé
- 700mililitrůMléko polotučné
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaHořčice
- 1lžičkaDivoké koření celé
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
848 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené hovězí maso protkneme slaninou, osolíme a opečeme v kastrolu na sádle spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí dozlatova. Přidáme divoké koření, zalijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou za občasného podlévání doměkka.
- 2Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou a za stálého míchání chvíli povaříme. Vmícháme hořčici, ocet a nakonec přilijeme mléko a smetanu.
- 3Omáčku procedíme přes jemný cedník a přidáme povařenou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a očištěné, na kousky nakrájené houby. Vše ještě povaříme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.