Šumavská pečeně

100 min.

Ingredience

    • 800gramůHovězí maso zadní
    • 1kusCibule
    • 3lžíceSádlo škvařené
    • 30gramůSlanina vepřová
    • 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 150gramůZelenina kořenová
    • 1hrstHouby čerstvé
    • 700mililitrůMléko polotučné
    • 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 1lžičkaHořčice
    • 1lžičkaDivoké koření celé
    • 1lžíceOcet kvasný lihový
    • 1lžičkaSůl
    • 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
848 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené hovězí maso protkneme slaninou, osolíme a opečeme v kastrolu na sádle spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí dozlatova. Přidáme divoké koření, zalijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou za občasného podlévání doměkka.
  • 2
    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou a za stálého míchání chvíli povaříme. Vmícháme hořčici, ocet a nakonec přilijeme mléko a smetanu.
  • 3
    Omáčku procedíme přes jemný cedník a přidáme povařenou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a očištěné, na kousky nakrájené houby. Vše ještě povaříme doměkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.