Šumavské bramborové knedlíky plněné škvarky
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 350gramůZelí kysané
- 2lžíceMáslo čerstvé
- K uvaření knedlíků
- 1litrVoda pitná
- 2lžičkySůl
- Škvarková náplň
- 2lžičkySádlo škvařené
- 1kusCibule
- 200gramůVepřové škvarky
- 2špetkySůl
- 2lžíceStrouhanka
- Těsto
- 800gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
800 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
29 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očistíme 3 cibule, které drobně pokrájíme. V pánvi na 1 lžičce sádla 1 cibuli zpěníme, přidáme k ní nadrobno pokrájené škvarky, dochutíme je solí a krátce orestujeme. Přimícháme strouhanku a odstavíme z plotny, směs dáme do misky, pánev očistíme a dáme do ní máslo. Když je správně rozehřáté, dáme na něj 2 drobně pokrájené cibule a osmažíme je.
- 2Omyté brambory vložíme do 1 l vody a uvaříme je ve slupce. Vaříme je 20-25 minut. Uvařené brambory slijeme, necháme vychladnout, potom je oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme k nim sůl, hrubou mouku, vejce, rozpuštěné vlahé sádlo a majoránku. Bramborovou směs dobře promícháme, dáme na pomoučený vál a rukama těsto uhněteme. Podle potřeby, pokud by těsto bylo řidší, přidáme mouku. Těsto vyválíme na placku o síle 1 cm. Těsto rozkrájíme na čtverce, na každý čtverec klademe lžičkou škvarkovou nádivku. Utvoříme malé kulaté knedlíky.
- 3Ve větším hrnci přivedeme k varu 2.5 l vody s 1 lžičkou soli. Knedlíky opatrně vkládáme do vroucí vody a pomalu je vaříme 10-12 minut. Občas je promícháme, aby se nám nepřilepily ke dnu.
- 4Uvařené knedlíky vyjmeme sítem, rozdělíme je na talíře, posypeme osmaženou cibulí a podáváme horké s kysaným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.