Šumavské krůtí karbanátky
50 min.
Ingredience
- 500gramůKrůtí maso
- 90gramůŠunka dušená
- 80gramůCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
27 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
581 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Krůtí maso nameleme na masovém strojku. Na pánvi zpěníme na polovině másla nakrájenou cibuli. Necháme ji vychladnout.
- 2Cibuli dáme do mísy, přidáme krůtí maso, nadrobno nakrájenou šunku, sekanou petržel, sůl, pepř a smícháme dohromady. Z hmoty vytvarujeme 4 karbanátky. Přikryjeme je a necháme 30 minut chladit.
- 3Rozehřejeme olej s druhou polovinou másla. Když začne máslo pěnit, vložíme do něj karbanátky a zprudka je 2-3 minuty z každé strany dozlatova osmažíme.
- 4Odstavíme na mírnější oheň a asi 10 minut dosmažíme, jednou obrátíme, aby nezůstaly uvnitř syrové.
- 5Z pánve je vyndáme a necháme osušit na papírových ubrouscích.
- 6Na pánev rozklepneme vejce a středně prudce je smažíme, až jsou bílky pevné a žloutky ještě měkké. Karbanátky rozdělíme na talíře, na ně položíme vejce a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.