Šumavské krůtí karbanátky

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
27 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
581 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtí maso nameleme na masovém strojku. Na pánvi zpěníme na polovině másla nakrájenou cibuli. Necháme ji vychladnout.
  • 2
    Cibuli dáme do mísy, přidáme krůtí maso, nadrobno nakrájenou šunku, sekanou petržel, sůl, pepř a smícháme dohromady. Z hmoty vytvarujeme 4 karbanátky. Přikryjeme je a necháme 30 minut chladit.
  • 3
    Rozehřejeme olej s druhou polovinou másla. Když začne máslo pěnit, vložíme do něj karbanátky a zprudka je 2-3 minuty z každé strany dozlatova osmažíme.
  • 4
    Odstavíme na mírnější oheň a asi 10 minut dosmažíme, jednou obrátíme, aby nezůstaly uvnitř syrové.
  • 5
    Z pánve je vyndáme a necháme osušit na papírových ubrouscích.
  • 6
    Na pánev rozklepneme vejce a středně prudce je smažíme, až jsou bílky pevné a žloutky ještě měkké. Karbanátky rozdělíme na talíře, na ně položíme vejce a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.