Šumavské rizoto se sýrem
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 60gramůMáslo čerstvé
- 500gramůHouby čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 320gramůRýže loupaná
- 40gramůOlej stolní
- 40gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
26 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme je do kastrolu s osmaženou cibulí, osolíme a přidáme koření. Po vydušení šťávy podlijeme vařící vodou a dusíme asi 20 minut.
- 2Potom přidáme spařenou a opraženou rýži, osolíme a zalijeme vařící vodou (nebo vývarem). Dusíme doměkka asi 20-30 minut.
- 3Rýži porcujeme do šálků a po vyklopení posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme hlavičkami dušených hub.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.