Šumavské škubánky s tvarohem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
35 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
8 g
Vápník
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky. Dáme je do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a uvaříme doměkka. Z uvařených brambor slijeme polovinu vody, posypeme je moukou a obrácenou vařečkou do nich uděláme několik otvorů až ke dnu hrnce, aby pára mohla propařit mouku. Hrnec hned přikryjeme poklicí a dáme na 10 minut na teplé místo. Už nevaříme!
  • 2
    Poté brambory dohladka vymícháme. Lžící, kterou si vždy namočíme do rozpuštěného másla, vykrajujeme škubánky, dáme je na talíře, posypeme strouhaným tvarohem, polijeme rozpuštěným máslem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.