Šumavské škubánky s tvarohem
40 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 5decilitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 350gramůMouka pšeničná hrubá
- 150gramůMáslo čerstvé
- 200gramůTvaroh konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
35 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
8 g
Vápník
42 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky. Dáme je do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a uvaříme doměkka. Z uvařených brambor slijeme polovinu vody, posypeme je moukou a obrácenou vařečkou do nich uděláme několik otvorů až ke dnu hrnce, aby pára mohla propařit mouku. Hrnec hned přikryjeme poklicí a dáme na 10 minut na teplé místo. Už nevaříme!
- 2Poté brambory dohladka vymícháme. Lžící, kterou si vždy namočíme do rozpuštěného másla, vykrajujeme škubánky, dáme je na talíře, posypeme strouhaným tvarohem, polijeme rozpuštěným máslem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.