Šumavské teplé jitrničky s žemlí

55 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1127 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
82 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
916 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme, drobně pokrájíme a na rozpáleném másle je usmažíme dozlatova. Žemle pokrájíme na kostičky, dáme je do mísy, přelijeme masovým vývarem (3 dl) a necháme rozmočit. Uvařené vepřové libové i tučné maso drobně pokrájíme a přidáme do mísy k žemlím.
  • 2
    Omytá syrová vepřová játra nožem naškrábeme, všechny šlachy a žilky odstraníme a játra též přidáme k masu. Směs ochutíme mletým pepřem, majoránkou, utřeným česnekem, mletým zázvorem, drceným kmínem a mletým novým kořením. Promícháme, přidáme cibuli, znovu promícháme a podle chuti osolíme. Jitrnicovou směs dobře promícháme (nejlépe rukou). Pomocí strojku naplníme prasečí střívka, konce dobře uzavřeme špejlí.
  • 3
    Jitrnice dáme do vroucího masového vývaru (4 l), pomalu, při mírné teplotě je vaříme přibližně 15 minut. Jakmile uvařené jitrnice vyplavou na povrch, opatrně je vyjmeme, necháme okapat a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.