Šumavské závitky

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
30 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu omyjeme a nakrájíme na plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme oloupaný a na nudličky nakrájený salám, slaninu a do středu dáme kysané zelí podušené na části tuku. Plátky zabalíme a upevníme párátkem.
  • 2
    Závitky opečeme na očištěné a jemně nakrájené cibuli, dorůžova osmažené na tuku. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a dusíme doměkka.
  • 3
    Měkké závitky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme dorůžova, zalijeme vodou, rozšleháme a zvolna vaříme.
  • 4
    Před koncem varu přilijeme smetanu, citronovou šťávu a dochutíme solí.
  • 5
    Nakonec omáčku přecedíme na závitky a provaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.