Šumavské závitky
80 min.
Ingredience
- 350gramůZelí kysané
- 100gramůTuk
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 750gramůVepřová kýta
- 20gramůSůl
- 0,5gramPepř černý mletý
- 100gramůSalám jemný
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 900mililitrůVoda pitná
- 20gramůCitrony
- 30gramůHořčice
- 150gramůCibule
- 80gramůSlanina vepřová
- 40gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
30 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu omyjeme a nakrájíme na plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme oloupaný a na nudličky nakrájený salám, slaninu a do středu dáme kysané zelí podušené na části tuku. Plátky zabalíme a upevníme párátkem.
- 2Závitky opečeme na očištěné a jemně nakrájené cibuli, dorůžova osmažené na tuku. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a dusíme doměkka.
- 3Měkké závitky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme dorůžova, zalijeme vodou, rozšleháme a zvolna vaříme.
- 4Před koncem varu přilijeme smetanu, citronovou šťávu a dochutíme solí.
- 5Nakonec omáčku přecedíme na závitky a provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.