Šumavský hovězí guláš s houbami
70 min.

Ingredience
- 750gramůHovězí maso přední
- 100gramůAnglická slanina
- 2kusyCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaKmín mletý
- 300gramůHouby nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
26 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek nakrájíme najemno a slaninu na kostičky, nakládané houby necháme v sítu okapat a nakrájíme je na malé kousky.
- 2Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
- 3Ve velké pánvi vyškvaříme nakrájenou slaninu, pak přisypeme nakrájenou cibuli, posypeme mletou paprikou a necháme chvilku smažit. Do pánve přidáme maso a za stálého míchání je prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, zmírníme oheň, směs opepříme, osolíme, přidáme česnek, majoránku a kmín. Vše promícháme a přikryté necháme dusit. Během dušení občas mícháme a v případě potřeby přilijeme vývar.
- 4Když maso začne měknout, necháme šťávu téměř vyvařit, posypeme ji moukou, osmahneme a znovu zalijeme vývarem. Když je maso téměř měkké, přidáme nakládané, okapané a nakrájené houby, vše v pánvi důkladně promícháme a necháme ještě krátce povařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.