Šumavský špíz
90 min.
Ingredience
- 0,5kilogramVepřové kotlety
- 0,5kilogramHovězí maso přední
- 0,5kilogramMoravské uzené maso
- 0,5kilogramSlanina vepřová
- 4kusyCibule
- 4lžíceHořčice
- 0,5litrHovězí vývar základní
- 2decilitryOmáčka pikantní worcesterová
- 5stroužkůČesnek
- 1kusPaprika zelená
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 150gramůSádlo vepřové škvařené
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 2lžičkySůl
- 5decilitrůVíno madeira
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1275 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
91 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Umyté maso spolu s uzeným a slaninou nakrájíme na silnější plátky. Nožem opatrně naklepeme, osolíme, opepříme, posypem sladkou paprikou, potřeme hořčicí, přidáme nadrobno nasekaný česnek a necháme 2 hodiny odležet.
- 2Připravené maso nakrájíme na větší kostky, které dáme do mísy a zakapeme worcestrem. Střídavě napichujeme vepřové, uzené, cibuli, hovězí, slaninu a na kostky nakrájenou papriku po celé délce špejli. Na plechu rozpustíme sádlo a na něj naskládáme špízy. Zakryjeme je alobalem a v dobře nahřáté troubě zapečeme přibližně 15 minut. Potom podlijeme vývarem a přikryté za občasného podlévání pečeme 30 minut. Před dokončením pečení sundáme alobal, přidáme červené víno a pečeme asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.