Šumavský špíz

90 min.

Ingredience

      • 0,5kilogramVepřové kotlety
      • 0,5kilogramHovězí maso přední
      • 0,5kilogramMoravské uzené maso
      • 0,5kilogramSlanina vepřová
      • 4kusyCibule
      • 4lžíceHořčice
      • 0,5litrHovězí vývar základní
      • 2decilitryOmáčka pikantní worcesterová
      • 5stroužkůČesnek
      • 1kusPaprika zelená
      • 2lžičkyPaprika mletá sladká
      • 150gramůSádlo vepřové škvařené
      • 2lžičkyPepř černý mletý
      • 2lžičkySůl
      • 5decilitrůVíno madeira
    Počet porcí:
    6

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    1275 kcal
    Bílkoviny
    68 g
    Tuky
    91 g
    Sacharidy
    22 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    10 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Umyté maso spolu s uzeným a slaninou nakrájíme na silnější plátky. Nožem opatrně naklepeme, osolíme, opepříme, posypem sladkou paprikou, potřeme hořčicí, přidáme nadrobno nasekaný česnek a necháme 2 hodiny odležet.
    • 2
      Připravené maso nakrájíme na větší kostky, které dáme do mísy a zakapeme worcestrem. Střídavě napichujeme vepřové, uzené, cibuli, hovězí, slaninu a na kostky nakrájenou papriku po celé délce špejli. Na plechu rozpustíme sádlo a na něj naskládáme špízy. Zakryjeme je alobalem a v dobře nahřáté troubě zapečeme přibližně 15 minut. Potom podlijeme vývarem a přikryté za občasného podlévání pečeme 30 minut. Před dokončením pečení sundáme alobal, přidáme červené víno a pečeme asi 15 minut.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.