Sumec v bramboráku
40 min.
Ingredience
- 600gramůSumec filety
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 300gramůBrambory
- 120gramůRajčata
- 60gramůCibule
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 100mililitrůOlej olivový
- 3špetkyMajoránka
- 2špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
57 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme, Česnek zbavíme slupky a prolisujeme. Maso pokapeme citronem a osolíme, obalíme v části mouky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Špenát omyjeme. Rajčata rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme jadřince, poté omyjeme.
- 2Nastrouhané brambory smícháme s vejci, majoránkou, česnekem a zbylou moukou. Maso obalíme ve vzniklém těstě a ihned osmažíme na rozpálené polovině dávky oleje. V druhé pánvi si necháme rozpálit zbytek oleje, osmahneme na něm do zesklovatění cibuli, poté přidáme špenát a necháme chvíli smažit. Pak zalijeme smetanou, osolíme a vaříme do zhoustnutí. Ke špenátu přidáme rajčata a necháme prohřát. Porce ryby servírujeme se smetanovým špenátem a rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.