Šunka po burgundsku
60 min.
Ingredience
- 4kusyŠalotka
- 60gramůMáslo čerstvé
- 400gramůŠunka dušená
- 2decilitryVíno bílé
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
24 mg
Cukr
362 mg
Postup přípravy
- 1Silnější plátky šunky rozložíme do zapékací mísy, ve které ji budeme také podávat.
- 2V kastrole na másle osmahneme dozlatova jemně nakrájené šalotky. Přilijeme víno, ocet a necháme vyvařit asi na 3 lžíce, zahustíme smetanou, přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, muškátový oříšek, žloutek a prolisujeme šunku. Vše dáme na 20 minut na mísu na mírný oheň, ale nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.