Šunka s ananasem
145 min.
Ingredience
- 6kilogramůVepřová kýta
- 60mililitrůOlej olivový
- 180gramůCibule
- 6gramůHřebíček
- 800gramůAnanas
- 500mililitrůDžus pomerančový
- 6gramůSkořice mletá
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50mililitrůOcet kvasný lihový
- 50mililitrůRum
- 80mililitrůMed včelí
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
48 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
506 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kýtu zbavíme kůže a potřeme olejem.
- 21/3 ananasu a cibuli pokrájíme, přidáme hřebíček, pomerančovou šťávu, skořice, pepř, ocet, rum a 1/2 medu.
- 3Kýtu necháme v připravené marinádě marinovat 24 hodin.
- 4Poté dáme kýtu péct při 130°C na 120 minut, průběžně přeléváme.
- 5Zbytek ananasu pokrájíme na plátky, kterými pečící se kýtu pokryjeme po hodině pečení.
- 6Plátky k masu připevníme hřebíčkem.
- 7Potřeme marinádou a zbylým medem.
- 8Upečenou kýtu vyjmeme, plátky ananasu sejmeme a smícháme s marinádou z pekáče.
- 9Maso servírujeme přelité ananasovou marinádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.