Šunka s ananasem

145 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
48 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
506 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kýtu zbavíme kůže a potřeme olejem.
  • 2
    1/3 ananasu a cibuli pokrájíme, přidáme hřebíček, pomerančovou šťávu, skořice, pepř, ocet, rum a 1/2 medu.
  • 3
    Kýtu necháme v připravené marinádě marinovat 24 hodin.
  • 4
    Poté dáme kýtu péct při 130°C na 120 minut, průběžně přeléváme.
  • 5
    Zbytek ananasu pokrájíme na plátky, kterými pečící se kýtu pokryjeme po hodině pečení.
  • 6
    Plátky k masu připevníme hřebíčkem.
  • 7
    Potřeme marinádou a zbylým medem.
  • 8
    Upečenou kýtu vyjmeme, plátky ananasu sejmeme a smícháme s marinádou z pekáče.
  • 9
    Maso servírujeme přelité ananasovou marinádou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.