Šunka s kroupami a hříbky
85 min.
Ingredience
- 100gramůFarmářská šunka 96% masa
- 6kusůRajčata Cherry
- Restované houby
- 60gramůHříbky čerstvé
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 0,25špetkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3špetkyKmín drcený
- 1kusCibule lahůdková
- Vařené kroupy
- 100gramůJečné kroupy
- 500mililitrůVoda pitná
- 1stroužekČesnek
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžičkaMajoránka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
558 mg
Postup přípravy
- 1Omyté kroupy dáme do kastrólku, zalijeme je studenou vodou v poměru 1:2 a necháme přes noc namočené. Druhý den je v té samé vodě přivedeme k varu, snížíme teplotu a pod poklicí vaříme přibližně 50 minut, pak je osolíme, ochutíme majoránkou a utřeným stroužkem česneku a dovaříme doměkka.
- 2Mezitím si očistíme a na kroužky pokrájíme lahůdkovou cibuli. Očištěné a omyté čerstvé hříbky nakrájíme na plátky. Cherry rajčata omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Omytou petrželku pokrájíme nadrobno.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, na něm orestujeme hříbky dozlatova, ochutíme je solí, pepřem a kmínem. Vyjmeme je z pánve a přidáme k uvařeným kroupám. Na zbylém omastku zpěníme cibulku, přidáme na kostičky pokrájenou šunku, promícháme, prohřejeme a vše přimícháme do krup. Nakonec do kroupového salátu zamícháme čerstvá cherry rajčata a petrželku. Salát případně dochutíme solí, rozdělíme do misek a podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.