Šunka s pažitkou
40 min.
Ingredience
- 1kilogramŠunka dušená
- 30gramůPažitka
- 2hrnkyVývar slepičí
- 2hrnkyVíno bílé
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 90gramůŽelatina
- 2lžíceOcet vinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
9 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
102 mg
Cukr
824 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme víno s vývarem, přivedeme k varu a nasypeme k němu nakrájenou šunku na kostičky, osolíme, opepříme vaříme dokud není šunka měkká, asi 30 minut.
- 2Měkkou šunku vybereme a dáme jí do mísy, tekutinu zachováme.
- 3Želatinu vsypeme do tekutiny, kterou jsme si zachovali, rozmícháme a na mírném ohni povaříme asi 1 minutu, dokud se nám úplně želatina nerozpustí.
- 4Přisypeme šunku, pažitku, ocet, bílé víno. Šunku v aspiku vložíme do ledničky ztuhnout, ztuhlou vyklopíme z mísy a naporcujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.