Šunka s pažitkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
9 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
102 mg
Cukr
824 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme víno s vývarem, přivedeme k varu a nasypeme k němu nakrájenou šunku na kostičky, osolíme, opepříme vaříme dokud není šunka měkká, asi 30 minut.
  • 2
    Měkkou šunku vybereme a dáme jí do mísy, tekutinu zachováme.
  • 3
    Želatinu vsypeme do tekutiny, kterou jsme si zachovali, rozmícháme a na mírném ohni povaříme asi 1 minutu, dokud se nám úplně želatina nerozpustí.
  • 4
    Přisypeme šunku, pažitku, ocet, bílé víno. Šunku v aspiku vložíme do ledničky ztuhnout, ztuhlou vyklopíme z mísy a naporcujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.