Šunková kapsa

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
32 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
59 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest oloupeme, svážeme do svazků po pěti kusech a necháme uvařit ve vroucí osolené vodě.
  • 2
    Uvařený chřest necháme dobře okapat, odstraníme nit, kterou jsme ho svázali.
  • 3
    Máslo rozehřejeme, zaprášíme 60 g mouky a za stálého míchání povaříme 2 minuty. Poté zalijeme teplým vývarem, osolíme, opepříme a necháme povařit 11 minut. Omáčka nesmí projít varem!
  • 4
    Poté vmícháme žloutek, smetanu a pokrájenou pažitku. Odstavíme a necháme na teplém místě.
  • 5
    Šunku pokrájíme na proužky. Listové těsto rozválíme na obdélník o síle 5 cm. Přendáme na plech a necháme v troubě upéct.
  • 6
    Upečený plát těsta podélně rozkrojíme, mírně vydlabeme vnitřek.
  • 7
    Na dno kapsy nalijeme trochu omáčky, posypeme nakrájenou šunkou a poklademe kousky chřestu, poté opět zalijeme omáčkou.
  • 8
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.