Šunková kapsa
60 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 60gramůMouka polohrubá
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1000gramůChřest zelený
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 400gramůListové těsto
- 100gramůŠunka dušená
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 10gramůPažitka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
32 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
59 mg
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme, svážeme do svazků po pěti kusech a necháme uvařit ve vroucí osolené vodě.
- 2Uvařený chřest necháme dobře okapat, odstraníme nit, kterou jsme ho svázali.
- 3Máslo rozehřejeme, zaprášíme 60 g mouky a za stálého míchání povaříme 2 minuty. Poté zalijeme teplým vývarem, osolíme, opepříme a necháme povařit 11 minut. Omáčka nesmí projít varem!
- 4Poté vmícháme žloutek, smetanu a pokrájenou pažitku. Odstavíme a necháme na teplém místě.
- 5Šunku pokrájíme na proužky. Listové těsto rozválíme na obdélník o síle 5 cm. Přendáme na plech a necháme v troubě upéct.
- 6Upečený plát těsta podélně rozkrojíme, mírně vydlabeme vnitřek.
- 7Na dno kapsy nalijeme trochu omáčky, posypeme nakrájenou šunkou a poklademe kousky chřestu, poté opět zalijeme omáčkou.
- 8Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.