Šunková náplň do jarní rolády
55 min.
Ingredience
- Bešamel
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka polohrubá
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 0,5špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2špetkyZázvor mletý
- Náplň
- Roláda
- 500gramůKopřiva
- 3litryVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
48 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku.
- 2Na nudličky nakrájenou šunku osmažíme v pánvi na másle dorůžova. Přimícháme rozšlehaná vajíčka, ochutíme solí, bílým pepřem a za stálého míchání necháme vajíčka srazit. Pak přimícháme pažitku.
- 3K přípravě jarní rolády si připravíme bešamel: v rendlíku rozehřejeme máslo a za stálého míchání přidáváme polohrubou mouku. Umícháme světlou jíšku, zředíme ji 3-5 dl mléka a za občasného míchání povaříme do zhoustnutí. Ochutíme solí, mletým zázvorem, muškátovým oříškem a ještě 2 minuty povaříme. Bešamel by měl být hustý.
- 4Na piškot omyjeme listy jarní mladé kopřivy. Dáme je do hrnce s 3 litry vařící vody. Spaříme je asi 30 sekund, scedíme je, necháme okapat, pak je posekáme nadrobno - na kaši, kterou smícháme s bešamelem a žloutky. Směs důkladně promícháme.
- 5Z 3 bílku vyšleháme tuhý sníh. Ke kopřivám přidáme sůl, zapracujeme sníh z bílků a vzniklé těsto vylijeme na plech s pečícím papírem, který jsme potřeli olejem.
- 6Těsto vložíme do předehřáté trouby na 190°C a pečeme přibližně 12-15 minut. Do kopřivové piškotového těsta píchneme špejlí, aby jsme zjistili, zda je piškot upečený - nesmí se lepit.
- 7Piškot s plechem vyjmeme, zakryjeme druhým pečícím papírem a opatrně piškot překlopíme na čistý papír, ten první papír odloupneme.
- 8Horký piškot s papírem zavineme do rolády a necháme ji zavinutou asi 3 minuty, pak ji rozbalíme a naplníme šunkovou náplní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.