Šunková omeleta se žampiony
50 min.
Ingredience
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceSodovka
- 6kusůVejce slepičí
- 8lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůŠunka dušená
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
44 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
688 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a dusíme je asi 5 minut na másle. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a jemně nakrájenou šunku.
- 2Z mouky, žloutků a sodovky umícháme těsto a přidáme sníh ušlehaný ze 6 bílků. V dobře vymazané pánvi upečeme čtyři omelety.
- 3Upečené omelety naplníme připravenou houbovou nádivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.