Šunkové flíčky zapečené

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
167 mg
Cukr
370 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový uzený bůček opláchneme, uvaříme doměkka a zcela vykostíme, včetně chrupavek. Nakrájíme jej na malé kostičky nebo plátky.
  • 2
    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme je a propláchneme studenou vodou. Mírně je osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ, 2/3 dávky rozpuštěného tuku a 1/3 dávky mléka. Směs dobře promícháme, vložíme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a v troubě zapečeme.
  • 3
    Potom flíčky zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a dopečeme do zlatavé barvy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 13. 12. 2016
Šunkové flíčky zapečené
Moc jsem si pochutnali. Je to naše oblíbené všední jídlo. K flíčkům jsem osmahla cibulku. Jinak připravuji stejně.