Šunkové flíčky zapečené
110 min.
Ingredience
- 200gramůVejce slepičí
- 1gramMuškátový květ
- 1000gramůVepřový bok uzený
- 40gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 150gramůTuk
- 50gramůStrouhanka
- 750gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
167 mg
Cukr
370 mg
Postup přípravy
- 1Vepřový uzený bůček opláchneme, uvaříme doměkka a zcela vykostíme, včetně chrupavek. Nakrájíme jej na malé kostičky nebo plátky.
- 2Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme je a propláchneme studenou vodou. Mírně je osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ, 2/3 dávky rozpuštěného tuku a 1/3 dávky mléka. Směs dobře promícháme, vložíme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a v troubě zapečeme.
- 3Potom flíčky zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a dopečeme do zlatavé barvy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 13. 12. 2016
Šunkové flíčky zapečené
Moc jsem si pochutnali. Je to naše oblíbené všední jídlo. K flíčkům jsem osmahla cibulku. Jinak připravuji stejně.