Šunkové krokety
55 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 100gramůŠunka dušená
- 5lžicMouka polohrubá
- 7lžicStrouhanka
- 150mililitrůOlej stolní
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
53 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
525 mg
Cukr
855 mg
Postup přípravy
- 1Z másla a lžíce mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a vymícháme na hustý bešamel. Přidáme nastrouhaný sýr, osolíme a necháme vychladnout.
- 2Po vychladnutí přidáme žloutek, najemno nasekanou šunku a trochu strouhanky (aby těsto drželo pohromadě, asi 3 lžíce).
- 3Ze směsi tvarujeme podlouhlé krokety. Obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance a usmažíme je v rozpáleném oleji.
- 4Podáváme horké, posypané nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.