Šunkové závitky s kysaným zelím
40 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 100mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 400gramůZelí kysané
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceHořčice
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůŠunka dušená
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli jemně nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme vymačkané zelí a společně podusíme asi 5 minut. Mírně osolíme, opepříme a okořeníme kmínem.
- 2Plátky šunky potřeme hořčicí, obložíme kysaným zelím a pevně stočíme. Závitky urovnáme do máslem vymazané nízké zapékací mísy, poklademe je plátky sýru a podlijeme pivem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut dozlatova.
- 3Hotový pokrm poprášíme mletou paprikou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.