Šunkový nákyp po indicku
50 min.
Ingredience
- 1šálekMléko polotučné
- 150gramůŠunka dušená
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžičkyHořčice plnotučná
- 1hrstPetržel - nať
- 4kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
19 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
143 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Svaříme mléko, máslo a mouku. Přidáme jemně nakrájenou šunku, žloutky, hořčici, pepř, nasekanou petrželku a sůl. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
- 2Nákyp zapečeme ve vodní lázni v mírně vyhřáté troubě.
- 3Šunkový nákyp se hodí zejména ke kuřeti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.