Šuperlíky s perníkem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
34 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme důkladně brambory, dáme do hrnce s 2 litry vody a uvaříme je ve slupce doměkka. Vaříme přibližně 20 minut. Uvařené scedíme, teplé oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme hrubou mouku, vejce, sůl a důkladně uhněteme bramborové těsto. Na pomoučeném vále vyválíme válečky o průměru přibližně 4-5 cm a nakrájíme z nich dílky silné 1.5 cm. Z každého vyválíme malou šišku - šuperlík.
  • 2
    V pekáči rozehřejeme máslo, na kterém osmažíme dozlatova strouhanku. V hrnci přivedeme k varu 2.5 litru vody. Šišky vhazujeme do vroucí vody a vaříme 7-10 minut podle velikosti.
  • 3
    Mezitím v pekáčku na másle osmažíme dozlatova strouhanku s krystalovým a skořicovým cukrem. Uvařené šuperlíky položíme na strouhanku, promícháme a dáme do předehřáté trouby na 230 °C zapéct. Pečeme jen krátce, asi 10 minut. Šuperlíky dáme na talíře, posypeme nastrouhaným perníkem a podáváme. Ke každé porci dáme sklenici mléka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.