Sušená treska se smetanou
125 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2decilitryZakysaná smetana
- 3lžíceStrouhanka
- 50mililitrůOlej slunečnicový
- 400gramůTreska sušená
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
45 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Sušenou tresku musíme před použitím máčet minimálně 2 dny ve studené vodě. Potom tresku očistíme, opláchneme a naklepeme paličkou na maso. Dáme ji vařit do slané vody a uvaříme doměkka.
- 2Uvařenou tresku vyjmeme z vody, zbavíme velkých kostí a nakrájíme na menší kousky.
- 3V zapékací misce nebo pekáči na oleji zpěníme očištěnou, drobně pokrájenou cibuli, položíme na ni kousky ryby, osolíme a opepříme podle chuti, posypeme strouhankou, zalijeme zakysanou smetanou a dáme do vyhřáté trouby zapéct.
- 4Pečeme při 175°C do doby, až treska bude mít zlatohnědou kůrku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.