Sušený chlebík z cukety s cibulkou a semínky
260 min.
Ingredience
- 1kusCuketa
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyCibulka lahůdková
- 100gramůLněné semínko
- 100gramůSlunečnice loupaná
- 4lžíceSezam - semena
- 2špetkyPepř zelený mletý
- 2lžíceVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaKmín římský
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
23 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
11 g
Cukr
798 mg
Postup přípravy
- 1Omytou velkou cuketu rozkrojíme podélně na pokrájíme i se zrníčky na plátky a dáme je do mixéru. Očistíme 2 stroužky česneku a 2 větší lahůdkové cibule. Česnek pokrájíme na plátky, cibuli na tenká kolečka. K cuketě přidáme česnek, 50g lněných semínek, sůl, pepř, olej a vodu. Vše rozmixujeme na polohusté těsto, které z mixéru dáme do mísy.
- 2Do těsta ještě přidáme slunečnicová loupaná semínka, celá lněná semínka (50g), sezamová semínka, kmín a pokrájenou cibuli. Podle chuti ještě těsto případně dosolíme a vše dobře promícháme.
- 3Troubu si předehřejeme na 40°C. Plech si vyložíme pečícím papírem, na něj rozetřeme těsto tak, aby bylo silné jen 0.5cm. Plech s těstem vložíme do trouby, troubu pootevřeme asi na 10cm. Budeme ho sušit 2-3hodiny. Pak ho opatrně překlopíme na druhý plech s pečícím papírem, rádýlkem mírně předkrájíme plátky, aby po usušení se lépe nalámaly. Sušíme z druhé strany další 2-3 hodiny.
- 4Chlebík po usušení nalámeme nebo rozkrájíme. Uchováváme po vychladnutí v dobře uzavřené dóze. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.