Sushi s omeletou
30 min.
Ingredience
- 80gramůShiitake houby
- 15gramůCukr krupice
- 200mililitrůVoda pitná
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 40mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
- 60gramůKrabí tyčinky
- 80gramůOkurka salátová
- 40gramůŘasa Nori
- 250gramůRýže dušená
- 8gramůWasabi pasta
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
3 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Houby shiitake očistíme, odřízneme tuhé nohy, klobouky vložíme do rendlíku, zalijeme vodou, sójovou omáčkou, Mirinem, přidáme cukr a 10 minut povaříme. Houby scedíme a nakrájíme na plátečky. Krabí tyčinky rozkrojíme podélně napůl, salátovou okurku rozkrájíme na tenké plátky. Ze dvou rozkvedlaných vajec, špetky soli a pepře usmažíme omeletu. Necháme ji vychladnout a nakrájíme na proužky.
- 2Plátky řasy rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, navrch rozložíme plátky okurky, proužky omelety, plátky hub a doprostřed podélně položíme půlky tyčinek. Pomocí podložky plněnou řasu zavineme do pevného závitku, okraj přilepíme rozmáčknutým zrnkem dušené rýže, závitek rozkrájíme na silnější plátky, upravíme na talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.