Sushi s omeletou

30 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
3 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby shiitake očistíme, odřízneme tuhé nohy, klobouky vložíme do rendlíku, zalijeme vodou, sójovou omáčkou, Mirinem, přidáme cukr a 10 minut povaříme. Houby scedíme a nakrájíme na plátečky. Krabí tyčinky rozkrojíme podélně napůl, salátovou okurku rozkrájíme na tenké plátky. Ze dvou rozkvedlaných vajec, špetky soli a pepře usmažíme omeletu. Necháme ji vychladnout a nakrájíme na proužky.
  • 2
    Plátky řasy rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, navrch rozložíme plátky okurky, proužky omelety, plátky hub a doprostřed podélně položíme půlky tyčinek. Pomocí podložky plněnou řasu zavineme do pevného závitku, okraj přilepíme rozmáčknutým zrnkem dušené rýže, závitek rozkrájíme na silnější plátky, upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.