Sushi s rybami a bylinkami
30 min.
Ingredience
- 60gramůChřest zelený
- 3gramySůl
- 100mililitrůVoda pitná
- 50gramůČervená řepa sterilovaná
- 50gramůŘedkev Takuan
- 80gramůLosos - filety
- 80gramůTuňák obecný
- 40gramůŘasa Nori
- 250gramůRýže dušená
- 15gramůMajonéza
- 40gramůPažitka
- 40gramůKopr čerstvý
- 10mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zelený chřest vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, osolíme a povaříme 5 minut. Poté chřest scedíme, necháme vychladnout. Syrové filety z tuňáka a lososa bez kůže nakrájíme na tenké plátky, červenou řepu i ředkev rozkrájíme na nudličky, pažitku a kopr posekáme nadrobno.
- 2Plátky řasy nori rozložíme na podložku, potřeme majonézou, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, navrch rozložíme plátky ryb, nudličky zeleniny, podélně přiložíme stonky chřestu, řasy pomocí podložky zavineme do závitků a okraj přilepíme rozmačkaným zrnkem dušené rýže. Závitky potřeme olejem a obalíme v kopru. Pokrájíme na silnější plátky, upravíme na servírovací talíř, posypeme pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.