Sushi s rybami a bylinkami

30 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelený chřest vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, osolíme a povaříme 5 minut. Poté chřest scedíme, necháme vychladnout. Syrové filety z tuňáka a lososa bez kůže nakrájíme na tenké plátky, červenou řepu i ředkev rozkrájíme na nudličky, pažitku a kopr posekáme nadrobno.
  • 2
    Plátky řasy nori rozložíme na podložku, potřeme majonézou, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, navrch rozložíme plátky ryb, nudličky zeleniny, podélně přiložíme stonky chřestu, řasy pomocí podložky zavineme do závitků a okraj přilepíme rozmačkaným zrnkem dušené rýže. Závitky potřeme olejem a obalíme v kopru. Pokrájíme na silnější plátky, upravíme na servírovací talíř, posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.