Sushi z plátků lososa
18 min.
Ingredience
- 400gramůLosos - filety
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 6gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 250gramůRýže dušená
- 5gramůSolamyl
- 8mililitrůVoda pitná
- 10mililitrůOcet rýžový
- 30gramůKaviár
- 20gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
788 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Filet z lososa bez kůže rozkrájíme na velmi tenké plátky, pokapeme citronovou šťávou a necháme 5 minut uležet. Plátky z lososa rozložíme na pracovní stůl, pokryjeme vrstvou rýže, pokapeme rýžovým octem, zavineme do válečků, okraj zpevníme Solamylem rozmíchaným s troškou vody, povrch osolíme a opepříme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme lososové sushi a osmahneme ze všech stran. Poté vyjmeme, upravíme na talířky, povrch ozdobíme kaviárem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.